Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/اصفهان سرپرست اداره میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری شهرستان چادگان گفت: یکی از ظرفیت‌های مهم گردشگری چادگان بازی‌های آبی است که باید این رشته‌ها را توسعه دهیم، چراکه گردشگران رغبت زیادی به انجام این بازی‌ها دارند.

غلامعلی صفری در گفت‌وگو با ایسنا درباره وضعیت آثار تاریخی و گردشگری شهرستان چادگان، گفت: تا کنون بیش از ۱۰۰ اثر تاریخی(بافت و بنا) در این شهرستان شناسایی شده که از این تعداد ۱۰ اثر به ثبت ملی رسیده است که یکی از این آثار جز میراث ناملموس قرار می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امارت تاریخی معظم الملک، پل تاریخی اورگان، مسجد تاریخی مشهد کاوه، مقبره منسوب به کاوه آهنگر و حمام تاریخی نادی از جمله آثار تاریخی ارزشمند چادگان است. همچنین مراسم عَلَم گردانی محله مندرجان جز آثار ناملموس محسوب شده و به ثبت ملی رسیده است.

وی افزود: از میان این آثار پل تاریخی اورگان به دلیل جاذبه‌هایی که در خود و اطرافش دارد بیشترین جذب گردشگر را دارد به طوری که گردشگران می‌توانند به ورزش‌های آبی بپردازند. زیرساخت‌های گردشگری چادگان وضعیت مطلوبی دارد به طوری که تقریباً می‌توانیم گردشگران را به طور کامل اسکان دهیم به طوری که در شبانه‌روز ۱۵ هزار نفر را اسکان می‌دهیم.

سرپرست اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان چادگان، گفت: البته برای اطمینان بیشتر می‌توانیم ظرفیت اسکان را باز هم افزایش دهیم. اکنون ۲۵۰۰ ویلا در چادگان داریم، از نظر پارک داخل شهر وضعیت خوبی نداریم تا مسافر را بتواند در دل خود جا دهد. دو سومِ ویلاهای چادگان دولتی و یک سوم آن خصوصی است.

صفری تصریح کرد: تقریباً تمام آثار تاریخی چادگان نیاز به مرمت دارند و در تملک دارایی امسال حدوداً ۴ میلیارد تومان درخواست کردیم که تنها ۱۰۰ میلیون آن تا کنون تخصیص یافته است که با این مبلغ اندک نمی‌توان آثار تاریخی را احیا کرد.

وی ادامه داد: کمبود اعتبار از مشکلات اصلی میراث فرهنگی چادگان است. اگر بودجه کافی داشته باشیم می‌توانیم با مرمت اصولی آثار تاریخی و تبدیل کردن برخی از این آثار به موزه، گردشگران زیادی جذب کنیم. در حال حاضر تنها یک خانه بومگردی در روستای حجت‌آباد چادگان داریم که دلیل کم بودن این خانه‌ها در شهرستان عدم استقبال سرمایه‌گذاران است.

سرپرست اداره میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری شهرستان چادگان درباره وضعیت صنایع دستی این شهرستان، گفت: صنایع دستی وضعیت خوبی دارند و در رشته‌های خراطی، چرم دوزی، میناکاری، فیروزه کوبی، قلم‌زنی، لباس‌های سنتی و مشبک، هنرمندان فعال هستند. ۱۲ رشته فعال داریم که بیش از ۱۰۰ هنرمند فعال در این رشته‌ها فعالیت دارند و هنرمندانی که شغل اصلی آنان صنایع‌دستی است بیمه هستند.

صفری خاطرنشان کرد: چشمه گرداب و کوه زیبای دالان کوه جز جاذبه‌های طبیعی چادگان هستند. مرمت آثار تاریخی یک کار مداوم است و باید اعتبار لازم را داشته باشیم. یکی از ظرفیت‌های مهم گردشگری چادگان بازی‌های آبی است که باید این رشته‌ها را توسعه دهیم، چراکه گردشگران رغبت زیادی به انجام این بازی‌ها دارند. رشته‌های مختلف قایقرانی نیز می‌توانند در چادگان به تمرین بپردازند.

وی گفت: در سفر استانی رئیس‌جمهور مقرر شد اعتبار لازم به میراث فرهنگی چادگان اختصاص یابد که هنوز ابلاغ نشده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی شهرستانها گردشگري چادگان اداره میراث فرهنگی گردشگری شهرستان چادگان میراث فرهنگی صنایع دستی آثار تاریخی بازی ها رشته ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۴۸۷۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت بازنگری در حریم عمارت خسروآباد سنندج

مدیرکل ثبت آثار و حفظ و احیای میراث‌ معنوی و طبیعی کشور بر ضرورت بازنگری فنی حریم اثر تاریخی عمارت خسروآباد سنندج تاکید کرد و گفت: باید مطالعات لازم برای این محدوده در اسرع وقت انجام شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کردستان و به نقل از روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کردستان، علیرضا ایزدی شامگاه _شنبه هشتم اردیبهشت_ ضمن بازدید از محدوده عمارت خسروآباد سنندج اظهار کرد: اجرای ضوابط اختصاصی حریم بناهای تاریخی یکی از نکات حائز اهمیت در حفظ و نگهداری بافت‌های تاریخی است.

وی افزود: باید حریم‌ها را با لحاظ اینکه مردم کمتر دچار آسیب شوند، اصلاح کنیم. مدیرکل ثبت آثار و حفظ و احیای میراث‌معنوی و طبیعی کشور با اشاره به لزوم همکاری دستگاه‌های مربوطه به‌ویژه شهرداری سنندج در خصوص بازنگری حریم عمارت خسروآباد سنندج، خاطرنشان کرد: امیدواریم با اعمال اصلاحات و بازنگری، عرصه و حریم قانونی آثار حفظ شود. در این بازدید مقرر شد مشاور واجد شرایط و صلاحیت کار در بافت‌های تاریخی تعیین و موضوع در کوتاه‌ترین زمان انجام شود. به گزارش ایمنا، عمارت خسروآباد در سنندج که با شماره ۱۴۹۱ در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده، بنایی واجد ارزش‌های معمارانه است که به دلیل باغ و بنا در کنار هم از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. کد خبر 748550

دیگر خبرها

  • جنوب کرمان ظرفیت افتخارآفرینی بیشتر در زمینه ورزش دارد
  • گردشگری اولین رکن سند توسعه و پیشرفت نایین است
  • تحویل ۹ شی تاریخی به میراث‌فرهنگی هرمزگان
  • رونق ورزش کارگری نیاز به سرمایه‌گذاری کارخانه‌ها و مجموعه‌های صنعتی دارد
  • آغاز پیگیری‌ها برای راه اندازی رشته گردشگری و میراث فرهنگی در دانشگاه رازی
  • تله‌کابین می‌تواند به رونق گردشگری کرمانشاه کمک کند
  • اهدای ۵۹ شیء تاریخی به اداره میراث‌ فرهنگی شهرستان ملایر
  • رونق رشته مینی‌گلف در خراسان جنوبی
  • ضرورت بازنگری در حریم عمارت خسروآباد سنندج
  • افزایش اشتغالزایی و رونق تولید از آثار و برکات وقف محسوب می‌شود